Digitale fællesskaber

Netværksgrupper - Temagrupper - Webinarer

FBU ForældreLANDSforeningen tilbyder forældre med en social børnesag, at deltage i en netværksgruppe, en temagruppe og på webinarer, hvor det er muligt at mødes online om emner, som deltagerne har til fælles. 

 

Kommende digitale fællesskaber:

Der er aktuelt ikke nogen digitale fællesskaber i kalenderen. 

Netværksgrupper

I netværksgrupperne mødes 4-8 forældre i 1½ time i alt 6 hverdagseftermiddage med ca. en uges mellemrum. Der er ingen fast dagsorden. Det er deltagerne der vælger indholdet. Der vil både være plads til at tale om det der er svært, men også til grin, og at snakke om hvad der ellers rør sig. Formålet er at skabe kontakt imellem forældre, som kan savne nogen at dele tanker med, om det at være forælder til et anbragt barn. Forløbet er støttet ved deltagelse af FBU’s socialrådgivere og frivillige.

Temagrupper

Temagrupperne har et hovedemne, som deltagerne har et ønske om, at dykke ned i. Der vil deltage 6-8 forældre i 1½ time i alt 4 hverdagseftermiddage med ca. 2 ugers mellemrum. I temagrupperne er der små oplæg fra FBU’s socialrådgivere og måske fra en gæsteoplægsholder, men det er hensigten med temagruppeforløbet, at deltagerne også får mulighed for at tale sammen omkring det fælles emne. Forløbet er støttet ved deltagelse af FBU’s socialrådgivere og frivillige.

Webinarer

På FBU’s webinarer får forældre mulighed for at komme på et 1½ times kursus i emner, som FBU ved optager mange forældre med en social børnesag. Et webinar holdes med deltagelse af en oplægsholder, som fortæller om webinarets emne. Du vil få mulighed for at stille enkelte spørgsmål, men der vil ikke være fokus på at danne netværk blandt deltagerne. Der er plads til 20-25 deltagere.

Hvordan mødes vi online?

Vi mødes via Microsoft Teams, som er en tjeneste du kan downloade gratis. FBU hjælper dig med at komme i gang med at bruge Microsoft Teams. Det er nemmere end du tror, så tøv ikke på forhånd!

For at kunne deltage skal du have en computer eller tablet med en rimelig stor skærm. Der skal være tilknyttet webkamera, mikrofon og højtaler. Det er der på de fleste bærbare computere og tablets, og måske har du også det nødvendige udstyr, hvis du bruger en stationær computer. Derudover skal du have en stabil internetforbindelse.

Du skal kunne deltage uforstyrret, når mødet er i gang. 

Download en vejledning: Sådan logger du på Microsoft Teams.

 

Hvordan får jeg plads i en gruppe eller på et webinar?

Kommende digitale fællesskaber annonceres i kalenderen her på hjemmesiden. Når der er åbent for tilmelding kan du vise din interesse ved at udfylde en interesseskabelon, som du finder i opslaget i kalenderen. Du vil derefter blive kontaktet af en af de socialrådgivere, som skal deltage i de kommende netværksgrupper og temagrupper. Du er også velkommen til at ringe til FBU på tlf. 70 27 00 27 eller skrive til info@fbu.dk. 

Tildeling af pladser til netværksgrupper og temagrupper sker efter en forsamtale med en af FBU’s socialrådgivere. Ved at få talt lidt om din historie og dine ønsker, kan vi i fællesskab finde ud af, om et af de digitale fællesskaber er noget for dig. Samtalen foregår via Microsoft Teams. På den måde får du allerede et indblik i Teams, og du får ansigt på en af de socialrådgivere, som skal deltage i gruppen. Det er vigtigt, at du føler dig tryg og godt tilpas med mødeformen, som måske er ny for dig. 

Tildeling af pladser til webinarer foregår via tilmelding på FBU’s hjemmeside www.fbu.dk under kommende arrangementer. Pladser forfordeles til forældre med en aktiv børnesag, men kan også tildeles andre, som har interesse for emnet.

Hvad forventer FBU af dig?

I en gruppe skal der være plads til de forskelligheder, som deltagerne tager med sig ind i gruppen. Du skal have lyst til både at bidrage i gruppen, ved at fortælle om dig og dit liv, og samtidig vise interesse for de andre deltageres historier. Sammen skal vi alle sikre, at det er et rart sted for alle at være.

FBU forventer af dig, at du har sat dig godt til rette og er klar til at mødes, når vi mødes online. Du kan på samme måde regne med, at de andre deltagere også vil vise dig nærvær, når vi mødes.

Det er en forudsætning at du taler dansk.

“Jeg er meget alene…særligt under corona. Derfor er det rart at mødes med andre forældre, som har det på samme måde”

”Jeg ’logger på’ hjemme fra min egen stue. Det er rart og nemt”

Om FBU

FBU ForældreLANDSforeningen er en landsdækkende forældreforening. FBU består af selve landsforeningen samt 5 regionale lokale foreninger.

FBU - LINIEN 70 27 00 27

FBU – LINIEN er en åben, anonym rådgivning for familier, der er i kontakt med de kommunale sociale myndigheder.

Martinsvej 7-9
1926 Frederiksberg

Mandag: 10-13  og  16-20
Tirsdag: 10-13
Torsdag: 10-13 og 16-20

Copyright © 2024 – FBU ForældreLANDSforeningen

Copyright © 2024 by AxiomThemes.
All rights reserved.